Орехови очилца

14/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Може ли да познаете с кое сладко станаха най-вкусните орехови очилца?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции35
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 1 опаковка
  • орехи – 500 г
  • сладко – 400 г (ягодово, къпиново или шипков мармалад)
  • яйца – 1 бр.
  • орехи – 3 с.л. смлени
  • пудра захар - 3 с.л.
  • плодов джем - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме тестото на стайна температура и разстиламе върху поръсена с брашно повърхност.

Счукваме 500 г орехи на ситно и размесваме със сладкото и намазваме тестото на слой с дебелината на тестото.

Навиваме равномерно от двата края и полученото двойно руло слагаме във фризера за половин час да стегне.

С много остър и тънък нож нарязваме на филийки с дебелина около 1 см.

Разбиваме яйцето и намазваме получените очилца, нареждаме в тавичка върху хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Приготвяме глазура, като разбъркваме плодовия джем с пудрата захар и смлените орехи. Намазваме.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар