Пъстри курабийки
26/12/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отСевда АндрееваДжедай10686
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции95
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- брашно - 500 г
- захар - 125 г
- кисело мляко - 2 с.л.
- меко масло - 250 г
- брашно - 3 с.л., за разточване
- жълтъци - 2 бр.
- сметана - 4 с.л. готварска
- захар - 100 г, едра кристална
- вода - 2 с.л.
- пудра захар - 1 с.л.
- захарни пръчици - 100 г за украса
Начин на приготвяне
В купа замесваме тесто от брашното, захарта, киселото мляко и маслото.
Разточваме го върху набрашнена повърхност на кора с дебелина – около 2 мм.
Изрязваме курабийките с формички и нареждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.
Разбиваме жълтъците и сметаната и намазваме курабийките преди печене.
Половината поръсваме с едра кристална захар. Печем в топла фурна на 200 градуса около 12 минути.
Пудрата захар се разбърква добре с 2 с.л. вода и с нея се намазват непоръсените курабийки след като изстинат.
Наръсваме с пъстрите захарни пръчици.
подобни рецепти тук
Разточваме го върху набрашнена повърхност на кора с дебелина – около 2 мм.
Изрязваме курабийките с формички и нареждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.
Разбиваме жълтъците и сметаната и намазваме курабийките преди печене.
Половината поръсваме с едра кристална захар. Печем в топла фурна на 200 градуса около 12 минути.
Пудрата захар се разбърква добре с 2 с.л. вода и с нея се намазват непоръсените курабийки след като изстинат.
Наръсваме с пъстрите захарни пръчици.
подобни рецепти тук