Пъстри курабийки

26/12/2015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции95
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 500 г
  • захар – 125 г
  • кисело мляко – 2 с.л.
  • меко масло – 250 г
  • брашно - 3 с.л., за разточване
  • жълтъци – 2 бр.
  • сметана – 4 с.л. готварска
  • захар – 100 г, едра кристална
  • вода – 2 с.л.
  • пудра захар – 1 с.л.
  • захарни пръчици – 100 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа замесваме тесто от брашното, захарта, киселото мляко и маслото.

Разточваме го върху набрашнена повърхност на кора с дебелина – около 2 мм.

Изрязваме курабийките с формички и нареждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.

Разбиваме жълтъците и сметаната и намазваме курабийките преди печене.

Половината поръсваме с едра кристална захар. Печем в топла фурна на 200 градуса около 12 минути.

Пудрата захар се разбърква добре с 2 с.л. вода и с нея се намазват непоръсените курабийки след като изстинат.

Наръсваме с пъстрите захарни пръчици.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар