Флорентински хапки

25/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции75
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • масло – 500 г
  • брашно – 500 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • захар – 300 г
  • яйца – 1 бр.
  • сол – 1 щипка
  • вишни - 3 с.л., от сладко
  • смокини - 4 с.л. зелени, пресни или от сладко
  • коняк – 20 мл.
  • вода – 6 с.л.
  • бадеми – 400 г, счукани, или орехи
  • конфитюр от кайсии – 175 г
  • бял шоколад – 150 г
  • млечен шоколад – 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - за наръсване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното. Смесваме го със 150 г захар, бакпулвера и солта.

Разтопяваме 250 г масло и го прибавяме към брашното. Замесваме гладко тесто, покриваме го и оставяме на хладно за около 30 минути.

Нарязваме на дребно вишните и смокините и ги поливаме с коняка. Смесваме ги със счуканите ядки.

Разтопяваме в подходящ съд на котлона 250 г масло и добавяме водата. Щом кипне, добавяме 150 г захар и сместа с ядките. Разбъркваме и отстраняваме от котлона.

Взимаме тестото и разпределяме върху предварително намаслената и набрашнена тава. Затопляме конфитюра от кайсии и го намазваме върху тестото. Отгоре разстиламе сместа с ядките.

Печем в предварително загрята до 175 градуса фурна за около 30-40 минути.

Изваждаме от фурната и докaто е горещ, го нарязваме на триъгълници.

Разтопяваме на водна баня поотделно шоколадите като разбъркваме.

Потапяме в глазурата върховете на триъгълниците и оставяме да изсъхнат.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар