Прясна содена пита

Fat BertaFat Berta
Джедай
355697502k
Прясна содена пита1 / 2
26/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Обожаваме аромата на прясно изпечена содена питка, който ни напомня за най-светлите празници от годината"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг тип 500
  • вода - 320 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното два пъти. Добавяме содата, солта и захарта. Наливаме леко затоплената вода на тънка струя. Всичко се разбърква и се замесва тесто.

Тестото се оформя на кръгла питка. Питката се намокря и се поставя в кръгла намаслена тава.

Пъхва се в загрята на 200 градуса фурна по-малко от половин час. След това се изважда и се поръсва с вода пак. Завива се с чиста кърпа.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: