Прясна содена пита

26/10/2016
Теди
отТедиНовак
"Обожаваме аромата на прясно изпечена содена питка, който ни напомня за най-светлите празници от годината "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 992
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг тип 500
  • вода - 320 мл
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното два пъти. Добавяме содата, солта и захарта. Наливаме леко затоплената вода на тънка струя. Всичко се разбърква и се замесва тесто.

Тестото се оформя на кръгла питка. Питката се намокря и се поставя в кръгла намаслена тава.

Пъхва се в загрята на 200 градуса фурна по-малко от половин час. След това се изважда и се поръсва с вода пак. Завива се с чиста кърпа.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар