Салата от праз лук с яйца

07/10/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Слънчева салата, която може да си приготвите с най-обикновените продукти "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 103
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • праз – 1 връзка
  • яйца – 4 бр.
  • олио – 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • оцет – 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз – 1 с.л., накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме праза, като го разполовяваме по дължина за да сме сигурни , че е измит добре. Нарязваме го на парчета с дължина 4-5 см.

Сваряваме яйцата, обелваме и нарязваме на четвъртинки.

Сваряваме праза в гореща посолена вода, докато омекне и изцеждаме.

В купичка смесваме червения пипер, оцета, солта и ситно нарязания магданоз.
Подреждаме праза в плитка чиния и го поливаме със соса.

Украсяваме със сварените яйца.
подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар