Словенски гулаш с варени картофи

11/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 600 г
  • масло – 2 с.л.
  • лук – 300 г
  • чесън – 1 скилидка
  • кисело зеле – 500 г
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • доматена салца – 2 ч.л.
  • картофи – 400 гр.
  • заквасена сметана – 100 г
  • чушки – 1 бр., сладка
  • бульон - 1 кубче месен
  • сол - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в маслото. Изваждаме го и в същата мазнина изпържваме нарязаните лук и чесън.

Нарязваме зелето и го добавяме в тенджерата. Подправяме с кимион, черен и червен пипер. Задушаваме 10 минути и добавяме салцата, бульон, размит в чаша вода и месото.

Варим докато месото омекне. В друг съд сваряваме обелените и нарязани на половинки картофи в посолена вода – 20-25 минути.

Нарязваме и чушката и добавяме заедно с картофите при месото. Варим заедно още 5 минути. При сервиране поливаме със сметана.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар