Пиле с картофи и ароматни подправки

07/12/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Не е достатъчно само да обелите картофите, да ги нарежете и да ги пъхнете във фурната. Трябва да сложите и правилните подправки, за да стане магията "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 225
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 размразено пиле
  • картофи - 1кг
  • вода - 300 мл
  • мазнина - 150 мл олио или зехтин
  • сол
  • чубрица - 2 шипки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • мащерка - 1 ч.л. сух
  • розмарин - 2 щипки сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кръгчета. Нареждат се в тава, в която предварително сме сложили водата и олиото или зехтина. Пилето се разделя на части, които се разпределят върху картофите.

Поръсваме ги със сол и червен и черен пипер на вкус и с останалите ароматни подправки. Всичко се разбърква внимателно и отново се разпределя месото върху картофите и се добавя водата.

Тавата се покрива с фолио за печене и се пече на 250 градуса. След около 40-50 минути, когато водата се изпари махаме фолиото. Добавяме още една малко вода и оставяме докато пилето и картофите добият златна коричка.подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

бери
бери
31.03.2012 10:08
пише си - в самото начало, картофите се слагат в тавата с водата и мазнината
0
0
Гергана
Гергана
30.03.2012 16:59
Не разбрах кога се слага водата !?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв