Лазаня с Шунка и Кашкавал

07/11/2015
от ВанчетоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 452
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кори - 1 кутия за лазаня /без варене/
  • доматено пюре - 300 мл
  • кашкавал - 200 г + 100 г за поръсване
  • шунка - 200 г
  • за соса
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 700 мл
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • къри
  • риган
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме тенджера на слаб огън и слагаме маслото. Щом се разтопи, запържваме в него брашното. Отдръпваме за момент от котлона и на тънка струя влагаме прясното мляко, като бъркаме енергично.

Връщаме тенджерката на котлона, подправяме на вкус и продължаваме да бъркаме, докато сосът се посгъсти. След това го отстраняваме и го оставяме да отдъхне.

Покриваме дъното на намазнена тава с доматено пюре. Поставяме 1/3 от корите. Отгоре мажем с доматено пюре и бешамел. Поръсваме с парченца шунка и кашкавал. Слагаме втория ред кори и върху него поставяме същата плънка.

Накрая слагаме и третия ред, който мажем само със сос и доматено пюре.

Така приготвената лазаня завиваме с фолио и печем около 30 минути на загрята фурна. След това махаме фолиото и поръсваме с кашкавал и подправки по избор. Връщаме във фурната за кратко и изваждаме.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар