Рибна салата с консерва от сайра

14/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Оставяме на вас да опитате сами вкуса на тази великолепна салата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба сайра - 1 бр. консерва
  • картофи – 4 бр. (300 г)
  • моркови – 3 бр.
  • лук – 2 глави
  • кашкавал – 150 г
  • майонеза 250 г
  • копър – 1 връзка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и яйцата се сваряват и почистват.

В отделни съдове на ситно ренде се настъргват картофите, морковите и кашкавалът.

Отделят се жълтъците от белтъците и също се настъргват по отделно.

В чинията за сервиране се поставя ринг (може да се изреже и от голяма пластмасова бутилка) и в него последователно се нареждат продуктите с леко притискане, като всеки ред се намазва леко с майонеза.

Първо се нарежда рибата, на която са почистени костиците, после белтъците и морковите.

Лукът се нарязва на ситно, залива се с гореща вода и след 20 минути се прецежда и реди върху морковите.

Следват картофите и кашкавалът.

Най-отгоре се настъргват жълтъците, без да се мажат с майонеза.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар