Леден кейк

02/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Не сте опитвали леден кейк досега? Много сте изпуснали, много "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 618
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта и яйцата се разбиват до побеляване. Прибавя се постепенно брашното с предварително разбъркания бакпулвер в него и ванилията. Разбърква се добре. Накрая се прибавя безалкохолното питие.

Така получената смес се изсипва в кексова форма с дупка по средата.

Изчистените от костилки вишни (много добре отцедени, ако са от компот) се овалват в брашно и се нареждат върху тестото.

Кейкът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин. След като изстине се увива във фолио и се охлажда в хладилник за 2 часа.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар