Плодов зефир

28/08/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Признайте си - отдавна не бяхте опитвали нещо толкова освежаващо и вкусно!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 1 кг. (може да се използват дюли, кайсии, круши и др.)
  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 2 к.ч.
  • ванилии - 1 пакетче
  • орехи - 1 к.ч., счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, белим и почистваме ябълките. Печем ги в предварително загрята на 200 градуса фурна до пълно омекване. След това ги пасираме и добавяме половината захар.

Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг и внимателно ги добавяме към плодовото пюре, като разбъркваме леко.

Готовия крем изсипваме в стъклени чаши и поръсваме с ореховите ядки.

Поднасяме го охладен.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар