Кавърма от патица по молдовски

16/08/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"За приготвянето на вкусно патешко се иска не само майсторлък, но и изпитана рецепта, точно като тази! Хапнете с удоволствие и споделете с приятели "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патица – 1 бр.
  • мазнина – 2 с.л. патешка
  • лук – 2 глави
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • брашно – 1 с.л.
  • чесън – 4 скилидки
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се измива и наряза на порционни парчета. Пържи се в тенджера с 1 с.л. патешка мазнина, докато се зачерви от всички страни.

Прехвърля се в съд с капак и се долива гореща вода, докато тя покрие месото. Задушава се 15 – 20 минути.

В тенджерата с 1 с.л. патешка мазнина се поставя нарязаният лук и се запържва, добавя се доматеното пюре, размито с малко вода.

Брашното се запича на сух тиган и се добавя към доматеното пюре. Долива се от водата, в която се задушава патешкото месо и се овкусява с червен пипер, черен пипер, дафинов лист и сол. Тази смес се изсипва при патицата и се задушава до готовност.

Преди поднасяне в соса се добавя смачкан чесън. За гарнитура са подходящи варен ориз или картофи.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар