Червен сос за основни ястия

02/11/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Вадете тефтер и записвайте - заслужава си "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.

Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда.

Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода. Добавяме доматената паста. В друг съд запържваме брашното до златисто.

След като изстине добавяме топъл бульон в съотношение 1:4, старателно разбъркваме и връщаме при оставалия кипящ бульон.

Добавяме зеленчуците с доматеното пюре и варим на слаб огън докато омекнат.
Сосът се прецежда, а зеленчуците се пасират.

Отново се кипва и се овкусява със сол, захар, зърната черен пипер и дафиновия лист.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар