Италианска макаронена салата

05/11/2015
от ПавловаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • макарони - 400 г
  • броколи - 1 ч.ч. попарени
  • грах - 1/2 ч.ч. сварен
  • сьомга - 150 г пушена
  • за дресинга
  • захар - 2 с.л.
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • вода - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, смлян
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • пармезан - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан се приготвя дресинг от захарта, зехтина, оцета, водата смления чесън, пармезана, черния пипер и солта. Бурканът се затваря и дресингът се разклаща така няколко пъти.

Оставя да се настрана, за да се слеят всички съставки. През това време макароните се сваряват и веднага след това се измиват със студена вода.

Оставят се да се отцедят и се разпределят в две чиния. Върху тях се подреждат нарязаната на кубчета сьомга, броколите и грахът.

Всяка порция се залива с дресинга и се поднася. По желание преди сервиране може да се украси със свежи листенца босилек.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар