Леща яхния

27/11/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"Тази рецепта е класическата българска рецепта за леща яхния - приготвя се бързо, лесно и е много вкусна!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188 252
  • Преглеждания за месеца991
  • Преглеждания за седмицата95
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.

Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.

Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.подобни рецепти тук
5 57
4 20
3 11
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Иван
Иван
20.11.2017 14:27
На тази рецепта повечето снимки са отвратителни!
0
0
Катя Благоева
Страхотно е приготвена! Браво!
1
0
Ivo
Ivo
27.04.2016 19:03
Аз при варенето на лещата прибавям една глава чесън необелена но много добре измита. Дава много приятен вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв