Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Шишчета»Пилешко Шишче на Грил Тиган

Пилешко Шишче на Грил Тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
355697502k
Пилешко Шишче на Грил Тиган1 / 2
03/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • печурки - 8 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • розмарин
  • чесън - 2 скилидки, счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на кубчета със страна от около 2 см. След това се маринова в смес, приготвена от посочените продукти.

Оставя се да престои в нея 2 часа и после се използва при приготвянето на шишчета.

Междувременно се нарязват гъбите и зеленчуците, като парченцата не трябва да са по-големи от месото. На дървени шишчета се реди от месото, печурките и зарзавата.

Готовите шишчета се пекат за много кратко време от всички страни на грилован тиган. Поднасят се с бира.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: