Пилешко Шишче на Грил Тиган

03/11/2015
от ВесиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • печурки - 8 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • розмарин
  • чесън - 2 скилидки, счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на кубчета със страна от около 2 см. След това се маринова в смес, приготвена от посочените продукти.

Оставя се да престои в нея 2 часа и после се използва при приготвянето на шишчета.

Междувременно се нарязват гъбите и зеленчуците, като парченцата не трябва да са по-големи от месото. На дървени шишчета се реди от месото, печурките и зарзавата.

Готовите шишчета се пекат за много кратко време от всички страни на грилован тиган. Поднасят се с бира.

подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар