Пармантие - овчарски пай по френски

13/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Пай, както го готвят елегантните френски баби "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 382
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • мазнина - 100 г краве масло
  • прясно мляко - 300 мл или течна сметана
  • телешко месо - 400 г смляно
  • лук - 1 глава
  • сирене - 30 г Грюйер или Ементал
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и пригответе гъсто пюре, като добавите млякото или сметаната + 50 г масло. Подправете на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче.

В тиган загрейте около 30 г масло и запържете лука, след което добавете смляното месо. Бърка се около 6-7 минути, докато се запържи. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

Намажете с масло стените на подходяща тава за печене, изсипете месото и отгоре пюрето. Най-отгоре поръсете с настърганото сирене. Пармантие се пече за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Към месото може да добавите гъби или нарязан на дребно бекон, ситно нарязани пресни зелени подправки на вкус и т.н.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар