Печено рибно филе с ориз и доматен сос

05/12/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г рибно филе
  • ориз - 150 г
  • брашно - 10 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 200 мл.
  • доматено пюре - 1 1/2 с.л.
  • сирене - 50 г
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вус

Начин на приготвяне

Сваряваме в малко вода рибното филе и внимателно махаме всички останали костици и нарязваме на парченца. Сваряваме ориза в подсолена вода.

В тавичка подреждаме на редове ориза и рибеното филе.

Правим светла запръжка от половината масло и брашното, разреждаме с прясно мляко и варим с бъркане, докато се получи гладък сос. Прибавяме доматеното пюре, сол, черен пипер и щипка захар.

Заливаме ориза и филето с така получения сос, посипваме с настърганото сирене и добавяме тук там парченца масло.

Печем в умерена фурна на 180 градуса около 30 мин.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар