Московски понички

07/11/2015
от жоркоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 962
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Объркайте пресятото брашно с лимоновата кора и содата за хляб.

Отделно разбийте яйцето със захарта и маслото и разредете с прясното мляко. Добавете постепенно брашното и омесете тестото.

Разточете го на кора с дебелина 1/2 см. От нея отрежете отделните понички с винена или ракиена чаша. Остатъците от тестото отново се омесват, разточват и изрязват.

Изпържете поничките в дълбок съд с 1/2 ч.ч. сгорещена мазнина. Поднасят се поръсените с пудра захар.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар