Ароматен гювеч
20/09/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отГалинаНовак
"Вкусотия с телешко месо и сезонни зеленчуци, която обичаме!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6-7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
Необходими Съставки
- телешко месо - 1 кг.
- олио - 1/2 ч. ч.
- камби - 8 бр.
- моркови - 6 бр.
- пащърнак - 2 корена
- карфиол - 200 р.
- зелен фасул - 200 гр.
- домати - 4 бр.
- червен пипер - 1 ч. л.
- лук - 2 глави
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне
Нарязваме месото на хапки, лукът на филийки, морковите на колелца и ги задушаваме в олиото. Последователно прибавяме нарязаните на ивички камби, разделеният на розички карфиол, бланшираният зелен фасул, пащърнакът нарязан на кубчета.
Задушаваме до омекване на зеленчуците, поръсваме с червения пипер и доливаме 1ч. ч. топла вода. Разбъркваме.
Покриваме гювеча с обелените и нарязани на филийки домати , поръсваме с магданоз и оставяме да къкри на тих огън или да се пече в умерена фурна.
подобни рецепти тук
Задушаваме до омекване на зеленчуците, поръсваме с червения пипер и доливаме 1ч. ч. топла вода. Разбъркваме.
Покриваме гювеча с обелените и нарязани на филийки домати , поръсваме с магданоз и оставяме да къкри на тих огън или да се пече в умерена фурна.
подобни рецепти тук