Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Зелен фасул по бургундски

Зелен фасул по бургундски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Зелен фасул по бургундски1 / 2
15/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 750 г
  • моркови - 250 г
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 ч.
  • пушени гърди - 125 г
  • копър - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме фасул и го начупваме на 2-3 части, сваряваме в малко вода. Доливаме червеното вино предварително сварените и нарязани на кръгчета моркови.

Подправяме се със сол и черен пипер и задушаваме до готовност. Прибавяме наситнените магданоз и копър.

Нарязаните на кубчета пушени гърди се запържват и прибавяме нарязания лук, който запържваме до златисто.

Зеленият фасул и морковите се подреждат в чиния, върху тях се слагат пушените гърди и лука.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: