Зелен фасул по бургундски

15/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 750 г
  • моркови - 250 г
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 ч.
  • пушени гърди - 125 г
  • копър - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме фасул и го начупваме на 2-3 части, сваряваме в малко вода. Доливаме червеното вино предварително сварените и нарязани на кръгчета моркови.

Подправяме се със сол и черен пипер и задушаваме до готовност. Прибавяме наситнените магданоз и копър.

Нарязаните на кубчета пушени гърди се запържват и прибавяме нарязания лук, който запържваме до златисто.

Зеленият фасул и морковите се подреждат в чиния, върху тях се слагат пушените гърди и лука.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар