Омлет по испански

14/11/2015
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • царевично нишесте - 50 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сланина - 80 г шарена
  • лук - 1 глава
  • гъби - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с нишестето, млякото, солта и червения пипер. Нарязваме сланината и лука на малки кубчета. Гъбите режем на тънки филии.

В дълбок тиган запържваме сланината, последователно прибавяме гъбите и лука, да се задушават за 10 мин. Подправяме на вкус със сол и червен пипер.

Изстиналите зеленчуци и сланината прибавяме към яйчната смес, разбъркваме внимателно и изсипваме омлета в сгорещеното олио.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар