Кавърма кебап

публикувана от:
Видяно: 16 663 пъти
Оценка
3.5 от 11 Гласа
Рецепта за Кавърма кебап
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г крехко (може и телешко или агнешко)
  • праз - 4 - 5 стръка
  • целина - 1 резен
  • чушки - 3 - 4 червени сушени или пресни пиперки
  • доматено пюре - 50 мл
  • вино - 50 мл червено
  • мазнина - растителна
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз

Приготвяне на Кавърма кебап

Месото нарязваме на дребни късчета. Запържваме ги в сгорещената мазнина, докато се изпари отделилата се от тях течност.

Добавяме нарязания праз и накълцаната целина. Разбъркваме и добавяме нарязаните сушени или пресни пиперки. Разбъркваме отново и подправяме.

Добавяме доматеното пюре и заливаме с виното. Захлупваме с капак и оставяме да се задушава на тих огън. Яститето се вари до пълно омекване на месото, докато остане на мазнина.

Сервираме с ориз или картофи, поръсено със свеж магданоз.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Коментари (1)

0
1
Отговор
Miro

2013-11-30, Оценка 5.0 от 5 за Кавърма кебап

Ами днес сготвих! Сега е в тенжерата под налягане. На обяд ще видим, какво съм направил..:))

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Gotvach.bg

  • Кавърма-кебап
  • Кайзер кавърма
  • Старобългарска кавърма

Още от категориите

Други ястия с

Как да направя Кавърма кебап? Идеи за приготвяне на Кавърма кебап. Съвети за приготвяне на Кавърма кебап в сайта. Приятно сърфиране из нашите лесни и авторски рецепти. Пробвай тази изпитана готварска рецепта за Кавърма кебап и дай своя коментар. Искаш да добавиш рецепта? Добави я от тук!