Боб яхния

08/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Неостаряваща класика в кухнята!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
44 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109 952
  • Преглеждания за месеца1107
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена44

Необходими Съставки

  • боб - 200 - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • червени чушки - 1 брой
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 200 мл
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - 50 мл растителна
  • сол
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се слага в обикновена тенджера с 1 ч.л. сода бикарбонат да заври.

След като поври 5 минути се сменя водата и се прехвърля в тенджера под налягане. Добавят се всички останали продукти - нарязаните на дребно зеленчуци, подправките и солта.

Тенджерата се затваря и се слага на степен 1 за варива. Вари се 25 минути и се снема от котлона. След 10 минути се отваря капака (след като клапанът е спаднал и налягането се е освободило).подобни рецепти тук
5 15
4 7
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Начинаещ кулинар
Много вкусно се получи.
0
0
Петя Конова
Петя Конова
27.03.2018 22:10
Ив обикновена тенджера се получава вкусно!
0
0
Shamsina
Shamsina
08.03.2017 14:34
Много вкусно се получава, благодаря за рецептата! А при нас се хареса много и поръсено с лют пипер.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв