Боб яхния

08/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Неостаряваща класика в кухнята!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо60 350
  • Преглеждания за месеца681
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • боб - 200 - 300 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • червени чушки - 1 брой
  • доматен сос - 200 мл
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - 50 мл растителна
  • сол
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се слага в обикновена тенджера с 1 ч.л. сода бикарбонат да заври.

След като поври 5 минути се сменя водата и се прехвърля в тенджера под налягане. Добавят се всички останали продукти - нарязаните на дребно зеленчуци, подправките и солта.

Тенджерата се затваря и се слага на степен 1 за варива. Вари се 25 минути и се снема от котлона. След 10 минути се отваря капака (след като клапанът е спаднал и налягането се е освободило).подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 5
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Shamsina
Shamsina
08.03.2017 14:34
Много вкусно се получава, благодаря за рецептата! А при нас се хареса много и поръсено с лют пипер.
0
0
Nikolai nikolov
Nikolai nikolov
21.04.2016 00:33
Използвах няколко пъти
Посочени инаписани рецепти
От много,много добре,това мага да сроделя.Блогодаря на създателите иучасниците внего,
Блогодарско от мен,аз съм нов и
1
0
Мариана
Мариана
03.02.2016 14:46
Много вкусен бобец стана.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв