Ризото с патешки фенер

29/10/2015
от НониНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките фенери се измиват добре и се слагат да врат в 3 и 1/2 литра вода. След това изваждаме месото и прецеждаме бульона. Нарязваме лука и гъбите и ги задушаваме в мазнина.

Прибавяме ориза, граха и доматите. Наливаме малко от бульона и оставяме гозбата да къкри няколко минути на котлона, докато продуктите омекнат.

След това прехвърляме сместа в тава и отгоре слагаме фенерите. Доливаме около 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и поръсваме с подправки. Печем в загрята фурна, докато гозбата се сгъсти.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар