Сушена домашна луканка

29/10/2015
Панайот
отПанайотНовак
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 298
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • черва - овчи или кози
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смилат и се размесва със солта, която предварително е била разтворена в 1/2 ч.ч. вода. Оставя се така на студено място в гевгир, за да се отцеди от водата.

След това се смила още веднъж и се размесва с останалите подправки. Пълни се в черва, които са били изкиснати /може и с малко оцет/ във вода.

Червата се връзват с канап и луканките се окачват на студено и проветриво място.

Първите два дни се минават с точилка или шише, за да се сплескат. При благоприятни атмосферни условия до две седмици ще са готови за консумация.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
05.02.2016 22:20
Когато някой иска да се направи на интетресен а всъщност е непросветен става смешен - явно не си на ясно че белияр пипер всъщност е най-обикновен обелен черен.
Червата може да са и свински. Готовата луканкасе овъргаля в брашно за да попие влагат и се поставя между две дъски или други плоскости и се затиска с тежаст. Всеки ден се обръша а на 10я ден се окачват на студено и проветриво място.

Иначе всичко друго е ОК и е просто една много вкусна класика ....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв