Чушки бюрек

08/11/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф301
"Тези чушки освен любима кръчмарска храна са и идеално домашно предложение за бързо приготвено и вкусно ястие"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 316
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата60
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънака по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.подобни рецепти тук
5 12
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:52
плънката я слагам винаги сурова
3
0
никнай
никнай
26.02.2016 20:50
Мастър Шеф, при цялото ми уважение не наричай ястието което предлагаш "Чушки бюрек" защото такава рецепта вече има и е съвсем различно от това което ти си написала.
По-удачно е да наречеш рецептата си "панирани пълнени чушки с омлет" и тогава ще ти кажа браво за идеята и за рецептата която звучи много приятно с привкус на средиземноморска кухня.
5
4
Йова
Йова
30.05.2014 14:43
И аз като "Недосетлива домакиня" ще кажа - досега все едно съм носила вода с голи ръце. Сърдечно благодаря за рецептата - вече приготвянето на такива чушки няма да изисква тридневна психологическа подготовка! :)
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв