Салата Викторио

10/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Свежа импровизация с риба тон, която всяка домакиня ще сложи с гордост на трапезата си "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 241
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • маруля - 4 - 5 листа
  • риба тон - 1 - 2 консерви
  • зеле - 2 шепи настъргано
  • моркови - 1/2 настърган
  • домати - 2 броя
  • краставици - 1 брой, белена
  • царевица - 1 консерва сладка
  • маслини - 4 - 5 броя за гарниране
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • оцет - 2 с.л. ябълков

Начин на приготвяне

Обелете краставицата и я нарежете на кубчета. Половината домати нарежете на по-едри, а другата на по-дребни парчета. Намачкайте зелето леко със сол. В голяма чиния направете подложка от листата маруля.

Изсипете зелето, доматите (дребните), морковите, краставиците, царевицата и леко разбъркайте. Отгоре сложете риба тон, наредете няколко резена домат и няколко маслини.

Залейте салатата с дресинг от лимоновия сок, оцета и зехтина.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

кулинар
кулинар
21.01.2011 18:10
Изглежда апетитно, но със сигурност има голямо разминаване в представите на предложилият тази рецепта за хомогенност на вкусовите възприятия, поради факта, че вкусът на консервираната риба тон е в пълен разрез с голямото водно съдържание в пресните краставици и домати и съчетанието им води единствено до неприятно усещане върху езика и небцето.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв