Свински котлет с вино

27/10/2015
от ТемелкоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 бр. котлети
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л., краве
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • картофено пюре - 4 с.л.
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • мащерка
  • чесън - 2 скилидки, счукани
  • лук - 2 с.л. на прах

Начин на приготвяне

Свинското месо се натърква с маринатата и се оставя да поеме от нея. После всеки котлет се поръсва с брашно и галета.

Всички парчета месо се слагат в намазнен тиган, за да се позапекат от двете страни. При тях се добавят сметаната и виното.

Месото се поръсва с още подправки. После в чиния се слага от всеки котлет с винен сос. Добавя се и по една супена лъжица от картофеното пюре.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар