Шницели от свинско месо

10/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"С такива вкусни шницели няма да останете без гости на трапезата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 720
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г обезкостена свинска карета
  • яйца - 1 брой
  • брашно - 100 г
  • сухари - 100 г счукан
  • сол - 1 щипка
  • олио - 150 мл
  • лайм - 1 брой
  • магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се реже на пържолки с дебелина 1 пръст, които се овиват във фолио и се начукват. Месото се овкусява със сол и черен пипер. Сухарите се начукват на галета, брашното се пресява, а яйцето се разбива в отделна купичка. 150 мл олио се загряват в тиган.

Пържолките се овалват последователно в брашно, галета и яйце и се пържат до златист загар от двете страни. Шницелите от свинско месо се поднасят с резени лайм, наситнен магданоз и гарнитура от зеленчуци по избор.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

иван петров
иван петров
15.10.2013 16:12
Не
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв