Пилешки специалитет в бутер тесто

20/05/2009
Лилия
отЛилияНовак
"Лесно е да впечатлите гостите си с с вкусен пилешки деликатес, само трябва да спазвате инструкциите в рецептата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 911
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - гърди – 3 бр.
  • бекон – 3 резена
  • яйца – 2 бр.
  • сметана – 125 мл.
  • праз – 2 стръка
  • масло – 30 гр.
  • тесто – 1 кг.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме маслото, връщаме праза, бекона и пилешкото в тигана, посоляваме и овкусяваме с черен пипер.

Изсипваме разбърканите със сметана жълтъци и оставяме на слаб огън около 3 мин. , като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и поръсваме с магданоз.

Загряваме фурната до 210 градуса. Разрязваме бутертестото на 2 листа. Единият лист поставяме в намазана с масло тава за печене. Отгоре разпределяме пълнежа като оставяме около 2 см. свободни краища. Покриваме с втория лист и притискаме краищата. Намазваме с разбито яйце и дупчим с вилица, за да може да излиза парата. Печем около 30 мин.
подобни рецепти тук
5 0
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

таня
таня
15.11.2011 16:31
Да попитам сметаната кога и къде се слага ?
1
0
Станимир
Станимир
27.11.2010 20:53
30 гр. масло за запържване на праза, бекона и месото ми се виждат малко, затова си позволих да сложа 100 гр. Трябва да ви кажа, че стана вкусотия голяма. Вкъщи си облизахме пръстите. Благодаря за оригиналната рецепта.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв