Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско контрафиле по шефски

Свинско контрафиле по шефски

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Свинско контрафиле по шефски1 / 2
25/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г контрафиле
  • кашкавал - 50 г
  • за плънката
  • кисели краставички - 4 бр.
  • печурки - 5 - 6 бр. големи
  • топено сирене - 150 г
  • за маринатата
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче, телешки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от червеното вино и останалите съставки, след което се оставя настрана. Правят се няколко разреза по парчето месо, така че отделните филии все пак да останат прихванати една за друга. След това всичко се залива с бульона и съдът се затваря.

Месото трябва да се маринова поне 2 часа. После в прорезите се поставят филийки гъби, топено сирене и кисели краставички. Месото се обвива добре с алуминиево фолио и се пече в умерена фурна около два часа.

Преди да се извади окончателно, фолиото се отстранява и всичко се поръсва с настърган кашкавал. Връща се във фурната, за да се получи приятна златиста коричка.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: