Свинско контрафиле по шефски

25/10/2015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 552
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г контрафиле
  • кашкавал - 50 г
  • за плънката
  • кисели краставички - 4 бр.
  • печурки - 5 - 6 бр. големи
  • топено сирене - 150 г
  • за маринатата
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче, телешки
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от червеното вино и останалите съставки, след което се оставя настрана. Правят се няколко разреза по парчето месо, така че отделните филии все пак да останат прихванати една за друга. След това всичко се залива с бульона и съдът се затваря.

Месото трябва да се маринова поне 2 часа. После в прорезите се поставят филийки гъби, топено сирене и кисели краставички. Месото се обвива добре с алуминиево фолио и се пече в умерена фурна около два часа.

Преди да се извади окончателно, фолиото се отстранява и всичко се поръсва с настърган кашкавал. Връща се във фурната, за да се получи приятна златиста коричка.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар