Свинско контрафиле с печурки

24/10/2015
Севдалина
отСевдалинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо937
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се нарязва на филии, дебели около 1 см. Всяка от тях се овалва в галета и се запържва съвсем леко в тиган, след което се прехвърля в намазнена тавичка. Лукът и печурките се надребняват.

Задушават се в същата мазнина, където се е пържило месото. След това тиганът се маха от огъня и към тази смес добавя прясното мляко. Всичко се разбърква и с получения сос се полива месото в тавата.

Добавят се подправки на вкус. Тавата се запечатва с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Така приготвеното ядене по желание може да се поднесе с картофено пюре.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар