Пухкави родопски катми

24/10/2015
от М. К.Новак
"Знаете ли какво отличава катмите от палачинките или и двете си ги хапвате с еднакво удоволствие?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 071
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг2,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете млякото при тях и разбийте отново. Вложете содата, солта, захарта, газираната вода, лимоновия сок и брашното.

Целта е да се получи каша, която не е твърде гъста. От нея се взема с черпак и се разпределя по дъното на намазнена и нагорещен тиган.

Катмите се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар