Цитрусова марината за пиле

26/10/2015
от МимозаНовак
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • лайм - 2 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • грейпфрут - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • мед - 2 ч.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - 2 щ.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цутрусите се измиват и се изстискват. Сокът и им се смесва в дълбок съд и към него се добавят виното, медът и останалите съставки. Пилешкото месо /800 г/ се почиства, измива и нарязва.

Отърква се с маринатата и се оставя около 1 час в хладилник, за да може да поеме от нейните компоненти.

След това се изважда на стайна температура и след 15-20 минути се подлага на термична обработка.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар