Ориз със зеленчуци и бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Ориз със зеленчуци и бекон1 / 2
09/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусотия голяма, казваме ви - хем гарнитура, хем беконче"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • бекон - 100 г пушен
  • колбас - 150 г пилешки франкфуртер
  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • картофи - 1 брой
  • патладжани - 1 брой, малък
  • червени чушки - 1 - 2 броя
  • грах - 100 г пресен
  • зелен фасул - 100 г пресен
  • зеле - 2 шепи нарязано
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • кашкавал - 100г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват, а оризът се накисва в купа с вода. Кромидът се реже на дребно, шушулките на зеления фасул при нужда се режат на 2, морковите се настъргват на ситно ренде, както и доматите. Картофът се реже на кубчета, а зелката на тънки ленти.

Патладжаните и чушките се режат на квадрати. Всички зеленчуци се слагат в тенджера, налива се 350 мл вода, поръсва се със сол и съдът се поставя на включен котлон да се сварят зеленчуците на слаб огън за около 20 минути. След това се добавя отцеденият ориз. Долива се 1 ч.ч. гореща вода.

Беконът и пилешкият франкфуртер се режат на съвсем тънки ленти и се пускат в тенджерата. Накрая се поръсва останалото количество сол и 50 мл олио. Ястието се похлупва и готви на слаб огън още 30-40 минути, като периодично се разбърква. Накрая се отхлупва и се поръсва с кашакавалени стърготини.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: