Консервиран заек в буркани

23/10/2015
от МинкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 329
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 5 заека
  • черен пипер - 1 пакет зърна
  • сол - 1 ч.л. на буркан
  • масло - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зайците се почистват, измиват и разфасоват. Месото се реже на късове и се запържва до златисто в приготвената мазнина. В буркани се слага от черния пипер и съдът се пълни с месото.

Добавят се 4-5 с.л. от мазнината, в която се е пържило месото, и солта. Бурканите е запечатват с капачки и се стерилизират час и половина.

Изваждат се и капачката се минават по ръба с тъпата част на ножа.

Охладените консерви се съхраняват на студено място и се ползват за приготвяне на ястия или за директна консумация.подобни рецепти тук
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар