Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Лесен хайвер от оризов грис

Лесен хайвер от оризов грис

Fat BertaFat Berta
Джедай
355697502k
Лесен хайвер от оризов грис1 / 2
03/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • оризов грис - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • майонеза - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 стрък
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се оставя да заври и след това в нея се изсипва грисът заедно със зехтина. Бърка се енергично, за да не загори. Щом грисът се свари, се отдръпва от огъня.

Смесва се с майонезата, лимоновия сок, накълцания копър и счукания чесън. Посолява се на вкус и се разбърква. По желание, преди да се поднесе, може да се украси с черни маслини.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: