Макарони с ядки и спанак

03/12/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 893
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват и се отцеждат в купа и се разбъркват с кравето масло, докато са топли. Спанакът се накисва във вода. Кедровите ядки се начукват и се слагат в сгорещено олио да се запържат за 5 минути.

Вадят се веднага и в същия тиган се слагат зехтина, щипка сол и 1 с.л. вода. Спанакът се измива много добре. Дръжките се отрязват, а листата се накъсват на дребно, след което се добавя в тигана.

Запържва се за 5- 10 минути и върху него се чукват 4 яйца. Когато стегне белтъкът и жълтъкът, тиганът се оттегля. В леко намазнена тава се разбъркват спаначената смес, макароните и кедровите ядки. Поръсва се с пармезан и настърган кашкавал и се запича леко до приятен загар.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар