Пилешки крилца със сос от синьо сирене

11/11/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Не пипайте хрупкавите пилешки крилца на ближния, защото без познати можем да останем, но без тях не "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 446
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг пилешки крилца
  • мед - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • лютеница - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • червен пипер
  • целина - няколко стръкчета по желание
  • извара - 1/3 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.л. бял винен
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • синьо сирене - 1 с.л. натрошено
  • бял пипер - 1/8 ч. л.
  • чесън - 1 скилидка, ситно нарязана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната предварително. Смесете меда, кетчупа, лютеницата и соса Уорчестършир в купа и оваляйте пилешките крилца, предварително почистени от кожата. Затворете съда плътно с капак и го сложете в хладилника за 15 минути, като от време на време обръщате крилцата.

Подредете пилешките крилца в тавичката и ги поръсете с червен пипер. Сложете ги да се изпекат за около 30 минути.
За соса смесете изварата, оцета, прясното мляко, половината синьо сирене, белия пипер и чесъна в кухненски робот и пасирайте докато получите гладка каша. Прибавете и останалото сирене.

Сервирайте крилцата и соса в сосиера.подобни рецепти тук
5 2
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар