Шарен лучник

14/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Не е достатъчно ястието да е само вкусно - то трябва и да е красиво, а този шарен лучник е като малък празник в чиния "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 163
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва средно меко, еластично тесто, което се оставя да втаса около 30 минути. През това време се приготвя плънката, като в олиото се задушават празът, лукът и копърът.

След като се махне от котлона, се овкусява и се слагат сиренето, маслините (на колелца) и едро нарязаните орехи. Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка от тях се разточва на кори, според големината на тавата. Долната кора трябва да е по-голяма.

В добре намаслена тава се слага по-голямата кора, така, че краищата й да излизат навън. Отгоре се слага плънката. Върху нея се поставя и втората кора. Краищата на долната кора се завиват към горната.

Лучникът се оставя отново да втаса. Преди да се сложи във фурната, се надупчва на няколко места с вилица. Намазва се с жълтък и се пече при температура 180 градуса.подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зорница Герговь
Зорница Герговь
20.11.2011 19:41
страхотна рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв