Панирани Пържоли
15/10/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отНафърфорийНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- свинско месо - 4 бр. пържоли
- яйца - 2 бр.
- брашно - 2 с.л.
- галета - 3 с.л.
- пармезан - 50 г настърган
- черен пипер
- сол
- чесън - на прах
- масло
Начин на приготвяне
Пържолите се начукват с чукче и се натъркват с подправките. Оставят се така 1-2 часа, за да усвоят подправките. След това всяка от тях се потапя в яйце, а после се овалва в галета и брашно.
Оваляните пържоли се нареждат в намаслена тава и се поръсват с настърган пармезан. Завиват се с алуминиево фолио и се пекат близо час на 220 градуса.
След това фолиото се отстранява и се яденето се дозапича. Готовите пържолки се сервират по желание с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук
Оваляните пържоли се нареждат в намаслена тава и се поръсват с настърган пармезан. Завиват се с алуминиево фолио и се пекат близо час на 220 градуса.
След това фолиото се отстранява и се яденето се дозапича. Готовите пържолки се сервират по желание с млечен чеснов сос.подобни рецепти тук