Свински стек с ароматни подправки

20/10/2015
от ПетяНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 678
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 стека
  • за маринатата
  • соев сос - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • чесън - 2 ч.л. на прах
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • за соса
  • бульон - 1 кубче, телешки
  • вода - 200 мл
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • праз - 1 стрък
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко съставки за маринатата се разбъркват в дълбок съд заедно с месото. Съдът се покрива с капак и се прибира в хладилника за три часа.

След това месото се изважда на стайна температура и след 15-20 минути се изпича на скара. Междувременно се приготвя и сосът, който се сервира към стековете.

За целта празът се измива и се скълцва. Запържва се в 1 с.л. масло, след което към него се добавят заквасената сметана, джинджифилът и натрошеният бульон.

Налива се водата и се разбърква. Сместа се оставя да къкри 5-6 минути на огъня и се отдръпва. С получения сос се поливат стековете и се поднасят.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар