Патица в гювеч

14/10/2015
от СтефкаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 374
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патешко месо - 1 бр. патица
  • моркови - 4 бр.
  • гъби - 350 г
  • лук - 3 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • масло - 1/2 пакетче
  • розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват на едро. Поставят се в намаслен гювеч.

Поръсват се с подправки и върху тях се слага почистената и измита патица, която също трябва да бъде обилно подправена.

Всички продукти се обливат с лимоновия сок и виното.

Добавя се и около една винена чаша вода. Гювечът се затваря с капак и съдът се вкарва в загрята фурна.

Яденето се пече на 180 градуса към 2 часа.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар